Un programa electoral d’èxit fet per 3.000 terrassencs

Primàries. El futur de la política ja el tenim aquí.

M’imagino un futur proper: hem guanyat les eleccions i tenim alcalde de Terrassa amb l’equip de Primàries Catalunya a Terrassa. Anem a la primera Assemblea d’electors, exposem la victòria, i informem que aplicarem el programa que ha sortit de l’assemblea just abans de les eleccions. Ens devem als electors i cada decisió passa per les seves mans, en forma de vot, i de manera permanent durant tota la legislatura. Som un equip, molt gran, amb més de 3.000 electors, que treballa de manera àgil i efectiva, i s’ha adaptat al ritme de treball de l’alcalde i dels regidors. Hi ha molta feina a debatre i la ciutat necessita acció directe política a cada segon.

Ens reunim amb diferents equips de la UPC, d’empresaris i inversors, i cedim un espai permanent emblemàtic perquè des d’allà coordinem les decisions de forma directa i efectiva.

Es debat el tema de l’atur. L’assemblea té clar l’objectiu d’arribar al 5% d’atur com a mitjana per als propers 5 anys. Això és un repte sense precedents a la ciutat. Ens obliga a establir estratègies potentíssimes i d’efecte immediat. Ens reunim amb diferents equips de la UPC, d’empresaris i inversors, i cedim un espai permanent emblemàtic perquè des d’allà coordinem les decisions de forma directa i efectiva. Ja tenim deu naus gegants construint-se als nostres polígons gràcies a aquesta cooperació. Unes són de producció aeronàutica, unes de producció de teixit intel·ligent, unes d’innovació en infermeria i materials mèdics, unes de producció audiovisual d’última generació, i unes d’innovació d’escenaris teatrals interactius multi-dimensionals.

La innovació mèdica avançada també és present en cada edifici on la universitat hi té laboratoris permanents.

També hem portat a debat la gestió dels hospitals i els serveis sanitaris i ja s’estan ampliant un 50% els espais dels dos hospitals. La innovació mèdica avançada també és present en cada edifici on la universitat hi té laboratoris permanents.
S’han fet canvis de gerència en ambdós hospitals per professionalitzar-los com si fossin empreses privades d’alt rendiment i efectives. Les llistes d’espera han desaparegut i la sanitat pública de la ciutat ha superat en escreix la qualitat dels seus serveis a la sanitat privada. Un luxe que ja poden gaudir tota la població sencera de la ciutat i també les persones nouvingudes sense documentació de ciutadania.

La mobilitat ja té un nou Pla estratègic i Terrassa ja és Smart City, després de molts debats assemblearis i la decisió final de la peatonalització de tot el centre i de tota la corona del voltant en un quilòmetre ja és una realitat i la fórmula d’èxit del comerç del centre s’expandeix cap a tota la ciutat i barris. Els carrils bici s’han multiplicat per vint i els vehicles elèctrics són ja a la majoria de llars i empreses de la ciutat, també gràcies a l’acord que l’assemblea va voler fer efectiu amb l’empresa Circutor, perquè Terrassa fos ja puntera i la Smart City més neta i de referència al sud d’Europa. Hem reduït la pol·lució a nivell zero, ara toca mantenir-ho permanentment, i també s’han reduït els casos de malalties relacionades amb la contaminació a nivells mínims històrics.

Terrassa és verda de dalt a baix amb un pulmó gegant que la fa impressionant a la vista dels visitants i que gaudeixen a diari els seus ciutadans.

Hem obert la ciutat a la part nord, perquè abraci la muntanya i el Parc Natural, i ja formi part de la ciutat, amb el nou nom de Parc Verd de Terrassa que uneix i connecta el Parc de Vallparadís i el Parc de Sant Llorenç del Munt. I a la part sud hem creat extenses zones verdes que es visualitzen des de l’entrada per l’autopista C-58. Terrassa és verda de dalt a baix amb un pulmó gegant que la fa impressionant a la vista dels visitants i que gaudeixen a diari els seus ciutadans. La gent torna a visitar el Parc de sant Llorenç com feia temps que no feia. La cultura de la salut i la natura ja forma part de la ciutat i fa goig de veure la circulació saludable de ciutat i natura.

Els nous edificis emblemàtics de la ciutat tenen personalitat pròpia i són de l’arquitectura contemporània més espectacular.

L’urbanisme també era clau per a una ciutat important com Terrassa, i gràcies a la pluja d’idees a l’assemblea es van marcar uns objectius clau que ja s’han assolit. Els nous edificis emblemàtics de la ciutat tenen personalitat pròpia i són de l’arquitectura contemporània més espectacular. Allà hi hem instal·lat el nou Museu d’Art Contemporani de Terrassa, El nou Teatre d’Òpera, l’Edifici de la Música Contemporània, El Museu d’Història Moderna de Catalunya, i d’altres edificis moderns on hi hem instal·lat hubs tecnològics d’start-ups, on s’ha consolidat un viver d’empreses que generen economia local amb repercussió internacional.

Aconseguir anular la segregació a escoles i instituts no ha estat gens fàcil, però l’assemblea tenia clar que no podíem deixar que això continués passant, i l’Ajuntament va obligar a les escoles a matricular de manera coherent i concreta i que obligués a tots els centres educatius de la ciutat a tractar aquest tema de forma directa i per inèrcia acabés anul·lat completament el problema de la segregació. Avui ja podem dir que no existeix la segregació a Terrassa i ja estem gaudint dels resultats positius als barris, a les escoles, als instituts, a les universitats, a la cultura, a les festes populars i, en definitiva, a les relacions de les persones.

Terrassa convida, més que cap altre lloc, a viure en harmonia entre les persones i les integra al territori amb tal naturalitat que es nota en l’ambient de la ciutat.

La paraula immigració ha desaparegut dels terrassencs, tant de nouvinguts de fa anys o de fa poc temps, de la creença religiosa que sigui, com de l’estatus econòmic; i la ciutat de Terrassa convida, més que cap altre lloc, a viure en harmonia entre les persones i les integra al territori amb tal naturalitat que es nota en l’ambient de la ciutat, en la manera que evoluciona, en viure l’oci i la cultura que genera, i connota la magnífica sensació de viure en una societat intel·ligent i plenament democràtica, on sempre crèiem possible aconseguir de cara al futur, i que ja l’estem vivim ara, aquí, a la nostra Terrassa, segona ciutat de la República Catalana. Orgullosos de de la feina feta. Terrassa ho ha aconseguit.

Deixa un comentari